+3548539763 info@deniseweber.se

Om Denise

Denise Weber, 27 år från Norrtälje strax utanför Stockholm, examinerades från Hólar Universitet våren 2017. Utbildningen, Bachelor of Science in Riding/Training and Riding Instruction, motsvarar level 2 i FEIF Matrix. Glädje, harmoni och lätthet är tre viktiga grundprinciper för Denise i all träning och undervisning av häst och ryttare.

Vid 7-års ålder började intresset för islandshästen då hon började rida på ridskola, sedan dess har hon utbildat och samlat på sig kunskap regelbundet genom att rida för meriterade instruktörer. Som 17-åring vaknade intresset för att undervisa, hon har undervisat både privat- och grupplektioner regelbundet sedan dess. Undervisningen är en passion som växer sig starkare för var dag. År 2012 åkte hon till Island och började jobba på gården Oddsstaðir, där hon tränade många hästar på olika nivåer, allt från inridning av unghästar till träning av tävlings- och avelshästar. Våren 2016 var hon hos Garðar Gíslason där hon hade förmånen att träna många otroligt fina hästar och fick med sig många nya verktyg i sin ridning och träning.

Hennes mål som ryttare och tränare är att ta fram hållbara och väl-ridna hästar, som med glädje arbetar tillsammans med sin ryttare. Att lägga upp träningen så att den är varierad, rolig och alltid utgår från hästens naturliga förutsättningar är något Denise lägger stor vikt på. Trots höga ambitioner försöker hon alltid ha bakom örat varför hon började med hästar -för att det är roligt! Hon lägger stor vikt på att både hennes elever och hästar har roligt samtidigt som de utvecklas som ryttare och individer.


Utbildning:
Gymnasieutbildning 2008-2011 Naturvetenskapliga linjen inriktning Idrott/specialinriktning hästar
Universitetsutbildning 2014-2017 B.s Ridinstruktör och tränare/unghästtränare Hólar universitet